Texaco Delo 30 oliën geformuleerd voor premium brandstofefficiëntie en prestaties

Texaco Delo 30 oliën zijn ontworpen voor premium brandstofefficiëntie en prestaties

 

Delo-400XLE

Texaco Delo motoroliën met lage viscositeit zijn ontworpen om brandstofbesparing, compatibiliteit met nabehandelingssystemen en concurrerende olieverversingsintervallen te bieden, terwijl ze voldoen aan de bescherming en prestatie-eisen die nodig zijn om te voldoen aan de laatste ACEA en belangrijke OEM specificaties en goedkeuringen.

Waarom overschakelen op oliën met een lage viscositeit?

Veel fabrikanten van originele uitrusting ondersteunen nu het gebruik van oliën met een viscositeit van 30 (5W-30 of 10W-30) omdat zij streven naar een optimaal brandstofrendement van hun voertuigen en tegemoet komen aan de toenemende wens van klanten om hun milieuvoetafdruk te verkleinen en tegelijk geld te besparen. Emissievoorschriften vereisten een verdere ontwikkeling van het motorontwerp met nabehandelingssystemen die essentieel zijn voor een conforme werking. Tegelijkertijd moesten wagenparken de bedrijfskosten verlagen zonder de duurzaamheid van hun voertuigen in gevaar te brengen. Deze complexe lijst van vereisten stelt hogere eisen aan smeermiddelen dan ooit tevoren, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van dunnere oliën die nog steeds moeten presteren terwijl de olieverversingsintervallen moeten worden gehaald door nog steeds thermische stabiliteit, slijtagebescherming, roetbeheersing en oxidatieweerstand te bieden.

Wat zijn de voordelen van 30 oliën?

Brandstofbesparing

Oliën met een lage viscositeit zijn zuiniger in het verbruik dan dikkere oliën en verminderen dus de CO2-uitstoot. De vluchtigheid en verdikkingsweerstand blijven echter binnen de ACEA-limieten, zodat de prestaties gedurende de hele olieverversingsperiode behouden blijven.

Bescherming tegen slijtage

Bien que les huiles à faible viscosité soient plus fines que les grades 10W-40, elles offrent une protection contre l'usure comparable à celle des produits 10W-40 et se situent bien dans les limites recommandées.

Prestatie bij koud weer

Bench tests worden gebruikt om de vloeibaarheid te meten en informatie te verstrekken over de prestaties in koude klimaten. Bij temperaturen van -35 °C kunnen oliën met een lage viscositeit een aanzienlijk betere vloeibaarheid hebben dan 15W-40 oliën.  Er is aangetoond dat 5W-30 oliën bij extreem lage temperaturen van -45°C bijna even goed presteren als 0W oliën. Dit geeft een hoge mate van vertrouwen dat de motor zelfs in de zwaarste winteromstandigheden kan worden beschermd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *